ВЛИЯНИЕ УЛЬТРАЗВУКОВОГО ОБЛУЧЕНИЯ НА РЕКОМБИНАЦИОННЫЕ ПАРАМЕТРЫ В СТРУКТУРЕ Al-Al2O3–p-CdTe-Mo - Утениязов, А.К.; Даулетмуратов, Б.К.; Нсанбаев, М.Т.; Асанова, А.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Бу мақолада Al-Al2O3–p-CdTe-Mo структуранинг рекомбинацион параметрларига ультратовуш нурланишининг (УТН) таъсири ўрганилган. Аниқландики, бундай структурада мувозанатсиз ташувчиларнинг рекомбинацияси мураккаб жуфтлашган рекомбинация комплекслари орқали содир бўлади ва ультратовуш таъсири натижасида ҳам майда акцепторлар миқдори ҳам чуқур рекомбинация марказлари сони ортади.
Keywords: ультратовуш нурланиши (УТН); пленка; МОЯЎ - тузилма; инжекция; жуфтлашган рекомбинация комплекси; токнинг тез ўсиши