ЮПҚА ПАРДАЛИ ГЕТЕРОСТРУКТУРАГА АСОСЛАНГАН ҚУЁШ ФОТОЭЛЕМЕНТЛАРИНИНГ АСОСИЙ ФИЗИКАВИЙ ПАРАМЕТРЛАРИНИ АНИҚЛАШ - Тошпулатова, Д.Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада қуёш энергиясини электр энергиясига айлантирадиган ҳозирги кунда мавжуд юпқа пардали технологиялар бир бири билан таққосланган. Аморф микрокристаллик кремний асосидаги қуёш элементларини рақобатбардошлигини таъминлайдиган ишлаб чиқариш технологиясининг ўзига хос асосий хусусиятлари келтирилган.
Keywords: қуёш энергетикаси; муқобил энергия манбалари; электр энергия; фотоволтаика; қуёш элементи; монокристалл ва поликристалл кремний; юпқа парда; аморф кремний; қуёш модули