МОНИТОРИНГ ПО УМЕНЬШЕНИЮ РАДИОЭКОЛОГИЧЕСКОГО ВЛИЯНИЯ НА ОКРУЖАЮЩУЮ СРЕДУ - Тимофеева, С.С.; Мусаев, М.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Профессионал радиация мониторингининг мақсади ходимларни ва атроф-мухитни ионлаштирувчи нурланишнинг зарарли таъсиридан таъминлаш ва ийллик самарали дозанинг меъёрий ийллик чегарасини белгилашдан иборат. Бу, одатда доймий мониторинг ёки ишлаб чиқариш худудлари анкеталар орқали еришилади.
Keywords: мониторинг; экология; тупроқ; хавф; атроф-мухит