ЯРИМЎТКАЗГИЧЛИ ҚУЁШ ЭЛЕМЕНТЛАРИ ВА УЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШ ИМКОНИЯТЛАРИНИ ФИЗИКА ТАЪЛИМИГА ЖОРИЙ ЭТИШ - Сатторов, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада умумтаълим мактаблари ҳамда лицейлар физика таълими дастурида ноанъанавий энергия манбалари физик асосларини шакллантириш имкониятлари ўрганилган. Шунингдек, қуёш энергиясини электр энергиясига айлантиришнинг физик-технологик асосларини ўқитишга доир бир қатор методик тавсиялар берилган.
Keywords: ноанъанавий энергия манбалари; қуёш энергияси; физика таълими; фотоэффект; қуёш электростанциялари; инвертор