ОПРЕДЕЛЕНИЕ ОПТИМАЛЬНЫХ ПАРАМЕТРОВ МАТЕРИАЛА СОЛНЕЧНОГО ЭЛЕМЕНТА С НАНО РАЗМЕРНЫМИ ГЕТЕРО ПЕРЕХОДАМИ ПО ЕГО СВЕТОВОЙ ВОЛЬТАМПЕРНОЙ ХАРАКТЕРИСТИКЕ - Имамов, Э.З.; Каримов, Х.Н.; Муминов, Р.А.; Аскаров, М.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Нано ўлчамли гетеро ўтишли қуёш элементининг максимал қувватли самарадорлигини таминлайдиган параметрларнинг оптимал нисбати аниқланади. Олинган муносабатлардан келиб чиқадики, нано ўлчамли гетеро ўтишли қуёш элементи шундай қурилиши мумкинки, унинг самарадорлигини доим талаб қилинган юқори даражага эга бўлади. Бундай назорат қилинадиган холат техник кремнийдан ясалган тагликда «ўз-ўзини ташкил қилиш» орқали хосил қилинган нано ўлчамли р-n ўтишли қуёш элементида бўлиши мумкинлиги кўрсатади.
Keywords: эквивалент схемаси; фототок; турлантирғич; вольт ампер характеристикаси