ЭЛЕКТРОМАГНИТ ЭЛАСТИК ЮПҚА АНИЗОТРОП ПЛАСТИНАЛАРИНИНГ ТЕБРАНИШИ МАСАЛАСИНИНГ МАТЕМАТИК МОДЕЛИНИ ИШЛАБ ЧИҚИШ - Артикбаев, М.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақола юпқа мураккаб шаклдаги анизотроп пластиналарнинг электромагнит эластиклик деформацион-кучланиш ҳолатини математик моделлаштиришга бағишланади.
Keywords: электромагнитэластик; анизатроп пластина; Гамильтон-Остроградский вариацион тамойили; Киргоф-Ляв гипотезаси; Коши муносабатлари; Гук қонуни; Максвелл электромагнит тензори