ИЖТИМОИЙ ИДЕНТИКЛИК ПСИХОЛОГИК ФЕНОМЕН СИФАТИДА - Хўжаев, Ф. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мазкур мақолада психология фанидаги долзарб муаммолардан бўлган ижтимоий идентиклик тушунчасининг мазмуни атрофлича очиб берилган. Айниқса, ижтимоий идентиклик атамасига нисбатан хориж психологлари томонидан берилган таърифларнинг таҳлиллари баён қилинган.
Keywords: ижтимоий психология; ижтимоий идентиклик; ижтимоийлашув; ижтимоий эҳтиёж; ижтимоий роль; гуруҳ; ижтимоий муносабатлар; ижтимоий билиш; субъект; қадрият; ижтимоий воқелик