ТАСВИРИЙ САНЪТНИ ЎҚИТИШДА КОМПОЗИЦИЯНИНГ АСОСИЙ ВАЗИФАЛАРИ ВА ИЖОДИЙ ЖАРАЁН МОҲИЯТИ - Юсупова, Ш.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақолада тасвирий санъат хақида дастлабки маълумотлар, композиция ўқув предмети ўз олдига қўйган мақсадлари хақида маълумотлар берилган. Бошқа фанлар билан боғлиқлиги ва «композиция» устида ишлашда ижодий жараёнлар тўғрисида мисоллар келтирилган.
Keywords: тасвирий санъат; композиция; таълим; ижод; меҳнат; асар; хотира; қобилият; талант; ирода; маҳорат; тасаввур; илхомланиш ва интуиция; ҳиссиёт