CHO’QMOR BILAN BAJARILADIGAN ULOQTIRISH VA ILIB OLISH MASHQLARINI O’RGATISH - Yusupova, M.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ilgari surilgan tadqiqot gipotezasi badiiy gimnastikachi qizlarni cho’qmor bilan bajariladigan uloqtirib ilib olish mashqlarini o’rgatish tadqiqot jarayonida o’zining amaliy tasdig’ini topdi. Taklif etilgan rivojlantiruvchi bu usullar yosh sportchilarning badiiy gimnastika uchun xos bo‘lgan cho‘qmor bilan harakat qobiliyatlarini aniqlash va rivojlantirishga imkon beradi.