МАТЕМАТИКАНЫ ОҚЫТЫЎ ПРОЦЕСИНДЕ ОҚЫЎШЫЛАРДА КРЕАТИВЛИКТИ ҚӘЛИПЛЕСТИРИЎ - Таңирбергенов, С.А.; Сейтмуратов, С.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада математиканинг креатив дарс тузилишини иноботга олган ҳолда амалга оширилаётган деверент таълим натижаларга эришиш мақсат қилинган. Ижодкорлик, креативликни аниқлашнинг асосий ёндашувларини таҳлил қилиб, улар ижодий қобилиятларни ривожлантириш ва ижодий шахсни шакллантириш, ижодий фаолиятни таъминлашнинг ҳақиқий механизмларини излашга йўналтирилган ўқув жараёнига ижодий таълимни жорий этиш зарур деган хулосага келинади.
Keywords: креативлик; ижодий қобилият; креатив шахс; креатив салоҳият; креатив ўрганиш; математика дарси; гипотеза; математика ўқитиш мақсадлари