ПРОБЛЕМЫ ФОНЕТИЧЕСКОЙ ИНТЕРФЕРЕНЦИИ ПРИ ОБУЧЕНИИ АНГЛИЙСКОМУ ЯЗЫКУ - Даўлетмуратова, Х.Е. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Интерференция, унинг умумий моҳияти. Фонетик интерференция қорақалпоқ тилида махсус тадқиқот мавзуси бўлмаган. Ушбу мақола қорақалпоқ аудиториясида инглизча талаффузнинг талаффуз малакалари асосида ушбу ҳодисани кузатиш ва тавсифлашга биринчи уриниш сифатида юзага келган. Муаллиф умумий маънода интерференция турлари муаммоси бўйича қисқача экскурсни тақдим этади. Ушбу маълумотлар фонида фонетик интерференцияни тадқиқот мавзуси сифатида қорақалпоқ тилида сўзлашувчилар томонидан инглиз тилидаги товушларнинг талаффузини ўрганишни мисоллар воситасида асослаб берган.
Keywords: интерференция; акцент; талафуз кўникмалари; лексемалар; фонемалар; она тили кўникмалари; фонетик интерференция; тиллараро ва тил ичидаги интерференция