ДАСТУРЛАШГА ОИД ФАННИ ЎҚИТИШ ВА БАҲОЛАШГА МЎЛЖАЛЛАНГАН ТИЗИМНИНГ ДАСТУРИЙ ТАЪМИНОТИ - Абдукаримов, С.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада дастурий ечим тўғрилигини автоматик тестловчи тизим, унинг функциялари, фойдаланувчи учун натижаларни тақдим этиш турлари, Тизим ёрдамида дастурлашга оид фанлардан талабалар билимини баҳолаш кўриб чиқилди. Ундан ташқари талабалар билимини тизимда бахолаш турлари таҳлил қилинди.
Keywords: тестловчи тизим; портативлик; манипуляция; фойдаланувчи интерфейси; тестлар тўплами; ечимни текшириш блоки