ҚАРАҚАЛПАҚ БАЛАЛАР ФОЛЬКЛОРЫНДА АЙТПЫШЛАР - Абдалиева, П.; Амирлан, С.Е. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Бу мақолада қорақалпоқ халқ поэзиясининг бир тури бўлган қизиқмачоқлар ҳақида сўз боради. Унинг пайдо булиши, бошқа жанрлардан фарқи ва жанрий хусусиятлари баён этилади. Шу асосда қизиқмачоқларнинг болалар нутқини шакллантиришдаги аҳамияти асослаб берилган.
Keywords: қорақалпоқ; урф-одат; болалар фольклори; сўз уйинлари; қизиқмачоқлар