ӨЗБЕК ҲӘМ ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИ ДИАЛЕКТЛЕРИНИҢ БАЙЛАНЫСЫ (Ю.Ибрагимовтың илимий жумыслары мысалында) - Шынназарова, С.Ж.; Кайпназарова, М.К.; Гулимбетова, Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақола Қорақалпоғистон республикасидаги ўзбек миллати вакилларининг тили бўйича олиб борилган илмий-тадқиқот ишларини ўрганишга қаратилган. Нукус диалектология мактабининг асосчиси профессор Ю.М.Ибрагимовнинг диалектология соҳасидаги асосий илмий ишларига изоҳ берилган. Қорақалпоғистондаги ўзбек шевалари бўйича мисоллар тахлил этилган.