ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ ЕРТЕКЛЕРИ ТИЛИНДЕГИ ЕЛИКЛЕЎИШ КОМПОНЕНТЛИ ФРАЗЕОЛОГИЗМЛЕРДИҢ ФОНЕТИКА-ЛЕКСИКАЛЫҚ ӨЗГЕШЕЛИКЛЕРИ - Юсупова, Б.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада қорақалпоқ тилидаги содда тақлид сўз компонентли фразеологизмлар сўз этилади. Бундай фразеологизмлар қорақалпоқ халқ эртаклари тили асосида таҳлил этилади. Уларнинг фонетика-лексик хусусиятлари очиб берилади.
Keywords: бадиий асар тили; эртаклар тили; фразеологизм; тақлид сўз компонентли фразеологизмлар; фразеологизмларнинг фоностилистик хусусиятлари; фразеологизмларнинг лексик хусусиятлари