БИР ТУРКУМ ДОИРАСИДАГИ ОМОНИМ СЎЗЛАР ҚУРШОВИНИ ЛИНГВИСТИК МОДЕЛЛАШТИРИШ МАСАЛАСИ - Гулямова, Ш.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақолада бир туркум доирасидаги омоним сўзлар қуршовини лингвистик моделлаштириш масаласи борасида олиб борилган изланиш натижаси берилган ва амалий аҳамияти ёритилган.
Keywords: семантик анализатор; корпус; лингвистик модел; моделлаштириш; семантик ва морфологик фильтр; омоним; ўнг бирикувчи; сўл бирикувчи