ПОСЛОВИЦЫ В ОБУЧЕНИИ ТЕМЫ «СЛОГ И ТИПЫ СЛОГОВ. СЛОГОДЕЛЕНИЕ В ВУЗЕ» - Бакиров, П.У. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада мақолларни рус тилини ўқитиш методикаси жиҳатидан ўрганиш муҳокама қилинади. Масалли ибораларни лингвистик материал сифатида таҳлил қилишга, услубий материални танлаш тамойилларига, фонетика дарсларида уни тақдим этишнинг ўзига хос хусусиятларига асосий эътибор қаратилади. Талабаларнинг лингвокултурал компетенциясини шакллантириш контекстида рус тили бўйича таҳлил ўтказилди. Мақоллар билан ҳар хил турдаги ўқув ва тил вазифалари таклиф қилинган.
Keywords: бўғин; мақол; паремия; мақол жамғармаси; русча; очиқ бўғин; ёпиқ бўғин