ҚАРАҚАЛПАҚСТАНДАҒЫ ГЕОГРАФИЯЛЫҚ ОБЪЕКТЛЕРДИҢ БЕЛГИЛЕРИ МЕНЕН АТАЛҒАН АЙЫРЫМ ОРОНИМЛЕР ҲАҚҚЫНДА - Абишов, Г.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақола Қорақалпоғистон Республикасидаги географик объект белгилари асосида ҳосил бўлган оронимлар тадқиқига бағишланган. Оронимлар номланиш сабаблари ҳамда маъно жиҳатдан семантик гуруҳларга бўлинади. Улар орасида географик объект белгиси асосида ҳосил бўлган жой номлари муайян ўринни эгаллайди. Бу каби оронимлар шаклланиш, номланиш тамойилига кўра кичик гуруҳларга ажратилиб, улар Қорақалпоғистон оронимлари мисолида ёритиб берилган.
Keywords: ороним; географик объект; объект белгиси; ранг; (оқ; қора; кўк; қизил); сон (тўрт; беш); ҳажм (катта; кичик); таъм