ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛҚЫ ТАРИЙХЫН ҮЙРЕНИӮДЕ КӨРКЕМ ӘДЕБИЯТЛАРДЫҢ ОРНЫ - Тлеумуратова, Н.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Бу мақолада қорақалпоқ халқи тарихини ўрганишда бадиий адабиётларнинг ўрни ва ўқувчиларга тарихни ўқитишда бадиий асарлар ва тарихий манбалар билан ишлашнинг муҳимлиги, тарих фани ўқитувчилари учун ўқувчиларнинг ҳар қандай давр учун ҳам тарихий ҳам бадиий адабиётларни ўрганишлари муҳим аҳамиятга эга эканлиги ҳақида сўз боради.
Keywords: тарихий-бадиий адабиётлар; жонли тасаввур; оғзаки ижодиёт асарлари; беллетристика; маънавий ривожланиш