XANTHIUM STRUMARIUM L: BIOLOGICAL CHARACTERISTICS, PHARMACOLOGY, AND APPLICATION IN TRADITIONAL MEDICINE - Artiqov, M.B.; Xaytbayev, T.D.; Sabirov, А.S.; Khajibayev, Q.G.; Berdimbetova, G.E. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Maqolada Qoraqalpog'istonda o'sadigan Xanthium strumarium L (X. Strumarium) o'simligining biologik xususiyatlari keltirilgan. Ma'lumotlar bazasini o'rganish asosida uning farmakologik xususiyatlari, dorivor damlamalari, malhamlarini tayyorlash usullari, shuningdek X. Strumarium mevalaridan tayyorlangan malhamlar va uning xalq tabobatida ishlatilishi haqida ma'lumot berilgan.