КРЕМНИЙГА ФОСФОР ВА ГАЛЛИЙНИНГ КЕТМА-КЕТ ДИФФУЗИЯСИ НАТИЖАСИДА ГАЛЛИЙ КОНЦЕНТРАЦИЯСИНИНГ ОШИШИ - Зикриллаев, Н.Ф.; Исамов, С.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Кремнийга галлийнинг диффузияси жараёнида юқори концентрацияли фосфорнинг мавжудлиги галлийнинг эрувчанлигининг сезиларли даражада ошиши қонунияти ўрганилди. Олинган натижалар галлий вa фосфор атомларининг ўзаро таъсири билан изоҳланиб, Кулон кучлари натижасида тақсимотнинг кескин ўзгариши аниқланди.
Keywords: Кулон ўз-aрo таъсири; галлий; фосфор; кремний; эрувчанлик; тақсимот