КѲЗ ҚАРАШЫҒЫ ЖӘРДЕМИНДЕ АУТЕНТИФИКАЦИЯЛАЎ УСЫЛЫ - Арзиева, Ж.Т.; Калмуратова, С.М.; Сейтниязов, Н.Б.; Жанхожаев, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ҳозирги кунда биометрик тизимлар кўпгина соҳаларда кенг қўлланилмоқда. Кўз қорачиғи асосида биометрик объект тасвирларини характерловчи белгиларини ажратиш алгоритмлари шахсни таниб олиш аниқлигини оширишга имкон беради.
Keywords: кўз ёйи; кўз тўр пардаси; биометрик тизим; аутентификациялаш; кўз айланаси; биометрик аутентификациялаш; биометрик имзо