ПРОБЛЕМЫ ФОРМИРОВАНИЯ ОРФОЭПИЧЕСКОЙ КОМПЕТЕНЦИИ КУРСАНТОВ ПРИ ОБУЧЕНИИ РУССКОМУ ЯЗЫКУ В РАМКАХ СОВЕРШЕНСТВОВАНИЯ УРОВНЯ КУЛЬТУРЫ РЕЧИ - Саримсакова, Н.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақола нутқ маданияти даражасини ошириш бўйича курсантларнинг орфоэпик компетенциясини шакллантириш муаммоларига бағишланган. Муаллиф ушбу муаммони келажакда ҳарбий хизматчиларнинг орфоэпик ваколатларини шакллантириш доирасида кўриб чиқади. Шунингдек, мақолада курсантларнинг орфоэпик маҳоратини шакллантиришнинг методологик воситалари, улардан фойдаланиш бўйича мисоллар келтирилган. Муаллиф бошланғич касбий ўзини ўзи англаш босқичида курсантларнинг орфоэпик компетенциясини шакллантириш муҳим ва доимий вазифа эканлигини таъкидлайди, чунки талаффузнинг барқарор стандартларини ва нутқ маданиятини тўғри ривожлантириш келажакда монологик ва диалогик оғзаки нутқ фаолиятининг нормал ишлашини таъминлайди.
Keywords: русский язык; нутқ маданияти; орфоэпик компетенция; курсантлар; профессионал-контекстли нутқ фаолияти