ҲУҚУҚ ТАЪЛИМИДА МАТНЛИ ЎҚУВ МАТЕРИАЛЛАРИНИНГ ВИЗУАЛ-МЕТОДИК ТАЪМИНОТИДАН ФОЙДАЛАНИШ ТЕХНОЛОГИЯСИ – ПЕДАГОГИК МУАММО - Кудайбергенова, Т.К.; Бекбергенова, Г.С.; Ибодуллаева, И.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мазкур мақолада Ўзбекистон Республикаси умумтаълим мактабларида ҳуқуқ таълимида матнли ўқув материалларининг визуал-методик таъминотидан фойдаланиш технологияси – педагогик муаммо эканлиги, визуал-методик таъминот яратиш, унинг аҳамияти ва натижалари ҳақида сўз юритилади.
Keywords: ҳуқуқий давлат; ҳуқуқий маданият; инсон ҳуқуқлари; ҳуқуқий таълим-тарбия; жамиятда ҳуқуқий маданиятни юксалтириш Миллий дастури; ахборот дизайни; инфографика; ахборотларни визуаллаштириш; графикавий шакллар; визуал-методик таъминот