МОДЕРНИЗАЦИЯ СИСТЕМЫ ОБРАЗОВАНИЯ В СОВРЕМЕННОМ УЗБЕКИСТАНЕ - Таджимова, Ш.Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Республикамизда таълим тизимини такомиллаштиришнинг асоси – бу таълим тизимининг мохиятини ўзгартириш, шунингдек, уни ривожланган мамлакатларнинг илғор тажрибасини ўзлаштириш ва қўллаш, самарали усуллар ва янги педагогик технологиялардан фойдаланиш асосида шакллантиришдир. Ана шундай замонавийлаштирилган хорижий технологиялардан бири – бу кредит-модуль тизимидир. Кредит-модулли ўқитиш тизими – бу модулли ўқитиш технологиялари ва кредит таълими бўлинмаларининг (кредитлар) бирлашмасига асосланган ўқув жараёнини ташкил этишдир.