BO’LAJAK BOSHLANG’ICH SINF O’QITUVCHILARINI INNOVATSION YONDASHUV ASOSIDA AXBOROT KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHNING ILMIY-NAZARIY VA METODIK ASOSLARI - Suyunov, I.E.; Egamberdiyev, A.K. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Maqolada zamonaviy ta’limning samaradorligini aniqlash maqsadida o’tkazayotgan tadqiqotlar shuni ko’rsatadiki ta’limda belgilangan maqsadlarga erishish darajasi o`quvchi aqliy faoliyatining qanchalik o’sganligi bilan o’lchanishi ta’kidlangan. O`quvchining bilish jarayonidagi faoliyati faollashivuni o’qituvchi tomonidan tashkillashtirish deganda o`quvchilarning o’z-o’zini boshqarish, o’z-o’zini nazorat qilish usullari va metodlaridan foydalanishga asoslangan o’quv materialini mustaqil, faol maqsadli yo’naltirilgan shaklda o’rganish maqsadi muvofiqligi aytib o’tilgan.