ҒӘРЕЗСИЗЛИК ЖЫЛЛАРЫНДА ҚАРАҚАЛПАҚСТАНДА МЕКТЕПКЕ ШЕКЕМГИ ТӘЛИМНИҢ РАӮАЖЛАНЫӮЫНЫҢ МЕТОДОЛОГИЯЛЫҚ ТИЙКАРЛАРЫ - Машерипова, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада бугунги кунда Қорақалпағистонда мактабгача таълим тизими ва мактабгача таълим ташкилотларининг ривожланиши бўйича қатор маълумотлар келтирилган. Унга мактабгча таълим тизимининг ҳолати, мактабгача ёшдаги болаларнинг мактабгача таълим ташкилотларига қамраб олиниши ҳақидаги ва ташкилотларнинг фаолияти ҳақидаги маълумотлар манбаларга таянган ҳолда баён этилган.
Keywords: мақтабгача таълим; мактабгача таълим ташкилотлари; мактабгача ёш; мактабгача тарбия; боғча; хусусий боғча; мобиль боғча