ЖАСЛАРДЫ КӘСИПКЕ АДАПТАЦИЯ ҚЫЛЫЎДА ҮЛГИ ОҚЫЎ БАҒДАРЛАМАЛАРЫНА ҚОЙЫЛАТУҒЫН ТАЛАПЛАР - Қыдырниязов, Қ.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Автор бу мақолада касбга йўналтириш, касб танлаш, касбий адаптация жараёнида ёшларнинг ҳар томонлама ривожланиши, билим олиши, тизимли ва сифатли таълим бериш, негатив позициялардан чекиниш, таълимни қонун ҳужжатлари билан мустаҳкамлаш, сиёсатдан хабардорлик, ўз ишига ижодкорлик билан ёндашиш, интеграцион билим бериш, давлатнинг стратегик режаларини амалга оширишда ўқув режалари ва намунавий ўқув дастурларининг ўрни, малакали кадрлар тайёрлашда узлуксиз таълим тизимининг ўрни ва таълим мазмунини такомиллаштириш масалалари ёритиб берилган.
Keywords: касбга йўналтириш; касб танлаш; касбий адаптация; ёшлар; ривожланиш; таълим; тизим; сифат; негатив; қонун ҳужжатлари; сиёсат; ижодкорлик; интеграция; билим; давлат; жараён; ўқув режа; намунавий дастур; узлуксиз таълим