ШАХМАТ ТЎГАРАКЛАРИНИ ТАШКИЛ ЭТИШНИНГ ПЕДАГОГИК ВА ПСИХОЛОГИК АСОСЛАРИ - Холиқов, У.Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақолада умумтаълим мактабларида айни пайтдаги шахмат тўгаракларининг ҳолати ва уларни тизимли ташкил этиш жараёни тадқиқ этилган. Мактабларда шахмат тўгаракларининг тизимли ташкил этилиши таҳлил қилиниб, шунга оид керакли таклиф ва тавсиялар билдирилган. Таклиф этилаётган тизим орқали кўпроқ ўқувчилар доираси қамраб олиниши илмий асосланган.
Keywords: шахмат тўгараклари; ёшга оид хусусиятлар; жисмоний юкламалар; мактаб спорт кенгаши; мураббийлар гуруҳи; спортчи ўқувчилар гуруҳи