НАЖМИДДИН КУБРО ВА ПАҲЛАВОН МАҲМУД ТАСАВВУФ ТАЪЛИМОТЛАРИДА ШАХС ТАРБИЯСИ МАСАЛАЛАРИНИНГ ЁРИТИЛИШИ - Ходжаниязов, С.У. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақолада Нажмиддин Кубро ва Паҳлавон Маҳмуд тасаввуф таълимоти ва унинг маънавий негизлари, аҳлоқийлик, инсонийлик, тарбиявийлик ҳамда Паҳлавон Маҳмуднинг ботинан кубравия тариқати вакили сифатида бевосита жавонмардлик одобига алоқадор сўфий бўлганлигини, Паҳлавон Маҳмуд, Шайх Кубродан ботиний иршод олганлиги, устоз ва шогирд муносабатлари акс этган.
Keywords: тариқат; муршидлик; одоб-ахлоқ; ботинан; сўфий; увайсий; модарзод авлиё; мардлик ва поклик; қаҳрамонлик ва фидойилик; маърифат; жисмоний-руҳий қудрат; аҳлоқий юксаклик; ватанпарварлик ғоялари