ДИСКУРС НУТҚИЙ СТРАТЕГИЯНИ ИФОДАЛАШ МАЙДОНИ СИФАТИДА - Баймурадова, Л.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мазкур мақолада инглиз тилида нутқий стратегиянинг сиёсий нутқ материали доирасида ифодаланиши таҳлил қилинган. Нутқий стратегия тамойилларига кўра диологик нутқ шаклланишида лисоний бирликларнинг продуктив ифодаси муҳим саналади. Коммуникатив стратегия ва коммуникатив тактика тушунчаларининг фарқланишини аниқлаш мақоланинг моҳияти саналади.
Keywords: коммуникатив стратегия; коммуникатив тактика; сўзловчи; мулоқотдош; нутқий акт