ҚАРАҚАЛПАҚ ҲӘМ ҚАЗАҚ ШАЙЫРЛАРЫ АЙТЫСЛАРЫНЫҢ ТЕКСТОЛОГИЯСЫ МӘСЕЛЕСИ - Давлетов, Б.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақолада қорақалпоқ шоирлари ва қозоқ ақинлари айтишлари текстологияси қиёсий таҳлил қилинган. Қулимбет шоирнинг Абубакир Кердерига ёзган мактубининг матнлари ӳрганилган. Айтишдаги матнлар ҳар хил адабиётларда турлича
Keywords: қорақалпоқ шоирлари; текстология; етти иқлим; ёзма адабиёт; вариант; фольклор анъаналари; географик атамалар