O‘ZBEK ADABIYOTIDA ESSE JANRI ISTIQBOLI - Azilova, Z.G. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Maqolada o‘zbek adabiyotida esse janrining shakllanishi, taraqqiyoti, istiqboli, esse va badia janrlari haqida so‘z yuritilgan. Maqolada o‘zbek adabiyotidagi esselar haqida ma’lumotlar berilgan. Yozuvchilarning esse, xotira, badia janrlari haqida aytgan fikrlari keltirilib, qiyosiy tahlil qilingan.