ГӘПТИҢ АКТУАЛЬ БӨЛИНИЎИНДЕ ЖАНАПАЙЛАРДЫҢ ХЫЗМЕТИ - Нзанова, С.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Юкламалар гапда ҳар хил семантик, стилистик, прагматик ва коммуникатив вазифаларни бажаради. Сўзловчи тингловчига ўз фикрини оддий ифодалаб қўймасдан, юкламани қўллаб гапнинг экспрессивлигини оширади, ўзининг эмоцияси, хохиш-истаги каби кенг прагматик маънолар комплексини юклайди. Мақолада қорақалпоқ тилидаги юкламаларнинг гапнинг актуаль бўлинишидаги вазифаси тадкиқ этилган.