OʻZBEK SHEVALARI TARKIBIDAGI ETNOGRAFIZMLARNING SOHALARARO BOGʻLIQLIGI - Nurjanov, O. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ushbu maqolada Qoraqalpogʻistondagi oʻzbek shevalari tarkibidagi etnografizmlarning sohalararo bogʻliqligi, rang-barangligi, etimologik-semantik tabiati, derivativ asoslari o’rganilgan. Xususan, kasb-hunar bilan bogʻliq marosim nomlari, turli xil bazm va bayramlarni ifodalovchi atamalar, marosim nomlari bilan bogʻliq xalq iboralari va maqollari, irim-sirimlaru asosida oʻtkaziladigan marosim nomlariga, eskirgan, ya’ni tarixiy nomlarga alohida e’tibor qaratilgan.