АТОҚЛИ ОТЛАРНИНГ ТИЛ ЛУҒАВИЙ ҚАТЛАМИДАГИ ЎРНИ - Бахтиёрова, М.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада атоқли отлар лингвомаданиятшунослик аспектида ўрганилган. Когнитив тилшуносликнинг ривожланишига ҳисса қўшган олимлар ишларига обзор берилган. Ҳар бир тушунчани концепт сифатида ўрганиш миллат ва ҳалқ маданияти илдизларини аниқ тасаввур этишга ёрдам бериши асосланган.