ЖАДИД МАТБУОТИ: МУРАККАБ ДАВРНИНГ ЁРҚИН КЎЗГУСИ - Сувонов, Л. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақолада ўтган ХХ асрнинг бошларидаги сиёсий вазият ва унинг жадид матбуотида ёритилиши ўз аксини топган. Муаллиф мақолада ўтган аср бошларида Туркистонда ва жаҳон миқёсидаги сиёсий эврилишилар, жадид зиёлиларининг бу жараёнларга муносабати, шу мавзуда чоп этилган мақолаларнинг хусусиятлари ҳақида ўз мулоҳазаларини баён қилади. Бу тадқиқотида ўша даврда чоп этилган бир қатор газета ва журналлар ҳамда уларда фаол иштирок этган жадид маърифатпарварларининг фаолияти атрофлича баён этилади.
Keywords: “Садои Туркистон”; “Садои Фарғона”; “Янги”; “Исҳоқхон Ибрат”; “Тавалло”; “Ислоҳ”