ДЕМОГРАФИЯЛЫҚ ӨСИЎГЕ ЭКОЛОГИЯЛЫҚ ФАКТОРДЫҢ ТӘСИРИ: МЕТОДОЛОГИЯЛЫҚ АСПЕКТЛЕРИ - Ниязимбетов, М.Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада демографик ўсишга таъсир этувчи омиллар таҳлил этилган. “Инсон-табиат” тизимида экоцентрик парадигманинг методологик аҳамияти очиб берилган ва мазкур парадигманинг демографик жараёнларга таъсири асосланган.
Keywords: демография; демографик ўсиш; экологик омил; “инсон-табиат” тизими; методология; экоцентрик парадигма