ИЖТИМОИЙ ЖАРАЁНЛАРНИНГ МУРАККАБ ХУСУСИЯТЛАРИНИНГ НАЗАРИЙ – ФАЛСАФИЙ ТАҲЛИЛИ - Алланазарова, Б.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мазкур мақолада ижтимоий жараёнлар мураккаблигининг ночизиқлилик, хаотиклик, ноаниқлик, ижтимоий бифуркация сингари хусусиятлари назарий-фалсафий жиҳатлари тадқиқ этилган.
Keywords: ижтимоий жараён; мураккаблик; хаотиклик; ночизиқлик; ноаниқлик; бифуркация; синергетика