ТУРКИСТОН ҚАЙДНОМАЛАРИ (ТУРКЕСТАНСКИЕ ВЕДОМОСТИ) ГАЗЕТАСИ ҚОРАҚАЛПОҚЛАР ҲАҚИДА (XIX АСРНИНГ СЎНГГИ ЧОРАГИ XX АСР БОШЛАРИ) - Абдуллаева, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақола XIX асрнинг охирги чораги ва XX асрнинг бошларида жанубий Оролбўйи қорақалпоқларининг ижтимоий-иқтисодий, сиёсий аҳволи ва турмушидаги ўзгаришларга бағишланган. Айрим материаллар биринчи марта илмий муомалага киритилмоқда.
Keywords: Туркистон; Жанубий Оролбўйи; қорақалпоқлар; низом; Петро-Александровск; Чимбой; ҳарбий; фуқаро; Орол флотилияси; Орол денгизи