АРАЛ АПАТШЫЛЫҒЫНЫҢ ПАЙДА БОЛЫЎ СЕБЕПЛЕРИ - Абатов, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада Орол муаммосининг келиб чиқиши сабаблари ва Марказий Осиёда экологик муаммоларнинг келиб чиқиши, тоталитар тузумнинг аграр ислоҳотлари ва уларнинг оқибатлари ҳақида сўз этилади.
Keywords: экология; Амударё; Сирдарё; Марказий Осиё; ирригация; сектор; иқтисод; пахтачилик; шоликорлик