ТАЛАБАЛАРНИНГ УМУМКАСБИЙ ФАНЛАРИ БЎЙИЧА КАСБИЙ ТАЙЁРГАРЛИГИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Орынбетов, Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Масофавий таълим жараѐнида мустақил билим олиш бўйича электрон дарсликларни яратиш ва уларни амалда қўллаш виртуал дарс жараѐнини ташкил этиш муҳим долзарб вазифа ҳисобланади. Ўқув жараѐнида қўллаш учун мўлжалланган электрон ресурслар ўқув жараѐнини бошқариш, билим беришда ўқувчининг ишини осонлаштириши ва энг асосий билимларни назорат қилиш-баҳолашни тез ва ҳаққоний амалга оширишга имкон беради. Бу тавcияларнинг асосий мақсади ахборот технологияларининг қўлланилиши ўқитишнинг ушбу соҳадаги малака ва кўникмаларини ривожлантиришдан иборат.
Keywords: масофавий таълим; замонавий ахборот-коммуникация технологиялари; вебинар; электрон маъруза; телеанжуман; интернет тармоғи; электрон кутубхона; тьютор-консультант