ҚАРАҚАЛПАҚСТАН СҮЎРЕТЛЕЎ ӨНЕРИ ЖӘРДЕМИНДЕ ТАЛАБАЛАРДЫҢ КӨРКЕМ ДӨРЕТИЎШИЛИК УҚЫПЛЫЛЫҚЛАРЫН РАЎАЖЛАНДЫРЫЎДЫҢ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ТИЙКАРЛАРЫ - Уразимова, Т.В. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақола ҳозирги давр кишиси шахсининг маънавий-ижодий шаклланиши масаласига бағишланган. Чунки ҳозирги давр жамиятида ҳар томонлама баркамол, маънавий юксак ва креатив шахсни шакллантирш масаласига катта диққат қилинмоқта. Инсон шахси, унинг маънавий ва ахлоқий қиёфаси фақат тарбия жараёнида шаклланади. Шу сабабли ҳам тарбия жараёни ҳар хил ҳаётий жабҳаларда ҳамкорлик ва ижодкорликка, мулоқотга тайёр ижодкор шахсларни тарбиялашга имконият яратадиган тарбияга асосланиши зарур.
Keywords: педагогика; бадиий таълим; ижодкор шахсни етиштириш; бадиий маданият; ижтимоий соҳа; ўкитиш жараёни