ОЛИЙ ТАЪЛИМ ТИЗИМИДА ҒОЯВИЙ ТАРБИЯ ИШЛАРИНИ МОДЕРНИЗАЦИЯЛАШ МОДЕЛЛАРИ - Қадиров, Қ.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мазкур мақола янги Ўзбекистон шароитида олий таълим тизимида ғоявий тарбия модернизациясига қаратилган, унинг замонавий турлари, усуллари ва уларни қўллаш, ривожлантириш ҳамда унда самарадорликка эришиш масалаларига бағишланади.
Keywords: миллий ғоя ва мафкура; таълим-тарбия; маънавият ва маърифат; ёшлар тарбияси; функция; принцип; педагогик соҳа