БАСШЫЛАРДА ӘДАЛАТ ПАЗЫЙЛЕТИН ҚӘЛИПЛЕСТИРИЎ ҲƏМ ОНЫҢ ЖОЛЛАРЫ - Ережепов, М.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада адолат тамойилларига асосланиб, давлат ва бошқа соҳаларни бошқарадиган раҳбарларнинг барча соҳалардаги ривожланиши ва бошқариш амалиётлари ўрганиб чиқилган. Давлат раҳбарининг қонун устуворлиги, юрт тараккиёти, халқ фаровонлиги ва инсон манфаатларини таъминлашда олиб бораётган ташаббуслари ҳақида фикрлар келтирилган. Шунингдек, "Темур тузуклари" китобидан кўплаб мисоллар келтирилиб, талкин қилинган.
Keywords: раҳбар; адолат; давлат; миллат; халқ