«ЖӘҲАНША» ДӘСТАНЫНЫҢ ЖАЗЫП АЛЫНЫЎЫ ҲӘМ ИЗЕРТЛЕНИЎИ МӘСЕЛЕЛЕРИ - Мамбетов, Ж.Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақолада қорақалпоқ халқ достони "Жаханшо"нинг Қурбонбой жировдан ёзиб олиниши, нашр қилиниши ва тадқиқ қилиниши ҳақида сўз юритилади. "Жаханшо" достонининг тадқиқ қилиниш тарихи ҳақида малумотлар келтирилган. Илмий тадқиқотлардаги фикр ва хулосалар тахлил қилинган.