ПОЭЗИЯҒА ӨЗЕК БОЛҒАН «ХАЛЫҚ СӨЗЛЕРИ» - Баўатдинова, С. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада И.Юсуповнинг «халқ сўзлари» шеърининг халқ ижоди билан алоқаси, халқ қўшиғига айланиш илдизлари очиб берилган. Халк нақл-мақоллари шоир томонидан трансформация қилиниб, бадиий қайта ишланиб, ижодий муносабатда бўлинган. Поэтик бирликлар билан тизимлаштирилиб, чукур маъноли асарга айлантирилган.
Keywords: нақл-мақол; халқ; донолик; фольклор; урф-одат; анъана; тарих; бадиий санъат; миллий колорит