ҚАРАҚАЛПАҚ ЖЫРАЎШЫЛЫҚ ӨНЕРИ ҲӘМ МЕКТЕБИ: ДӘСТАН ДӨРЕТИЎШИЛИК ДӘСТҮРЛЕРИ, САҒАЛАРЫ, ҲӘЗИРГИ ЖАҒДАЙЫ, КЕЛЕШЕК ТӘҒДИРИНИҢ ӘҲМИЙЕТЛИ МӘСЕЛЕЛЕРИ - Аяпов, С.Б.; Эгамқулова, Г.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мазкур мақолада қорақалпоқ жировчилик мактаби, жировлар ва уларнинг асбоби қобиз ҳақида тарихий фикрлар келтирилган. Шунингдек, жировчилик ҳунарининг аввалги ва бугунги тағдири, ривожланиш ҳолати, миллий манавиятимиздаги ўрни, келажакда олиб бориладиган ишлар ҳақидаги масалалар ва муаммолар ўрганилиб чиқилган.
Keywords: жиров; қобиз; жировчилик мактаби; достон; адабий мерос