ДИНИЙ-ТАСАВВУФИЙ АДАБИЁТ ВА ОЛИМ ШАРАФИДДИНОВ ҚАРАШЛАРИ - Атаниязова, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу илмий мақолада Олим Шарафиддиновнинг диний-тасаввуфий адабиёт ва унинг айрим намоёндалари ҳақидаги қарашлари таҳлил этилади. Унда Ахмад Яссавий, Сулаймон Боқирғоний, Рабғузий сингари ижодкорлар асарлари тадқиқи билан боғлиқ масалалар очиб берилади. Шу билан бирга бугунги адабиётшунослик муаммоларига эътибор қаратилади.
Keywords: ўзбек адабиёти; тарих ва талқин; тасаввуф адабиёти; чиғатой тили ва адабиёти; Ахмад Яссавий асари; шўро сиёсати; таҳлил