ТАРИХИЙ ҲИКОЯДА СЮЖЕТ ТАКОМИЛИ - Амирқулова, З.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақолада тарихий мавзудаги ҳикояларда бадиий сюжет воситалари ва хусусиятлари ҳақида фикр юритилган. Бунда тарихий мавзуда асар ёзаётган ёзувчи тасвирланаётган давр ҳаётини ёки тарихий шахснинг ҳаёти ва фаолиятини тарих ҳужжатлари асосида ўрганиши, шу даврнинг тарихий колоритини ҳаққоний тасвирлаши, персонажлар нутқида ўша давр кишилари тилига хос хусусиятларни акс эттириши зарурлиги ҳақида батафсил баён этилган.
Keywords: тарих; ҳикоя; аждодлар; поэтика; ижодкор; Абдулла Қодирий; Абдурауф Фитрат; Одил Ёқубов; Пиримқул Қодиров; Муҳаммад Али; Сойим Исҳоқ; Уйғун; Иззат Султон; Ойбек; Ҳамид Олимжон; Абдулла Орипов